Którą antenę do CB z tych dwóch?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SuchyX
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1170

eX, Presidenty to też chinole i napis MADE IN CHINA także wiesz nie musisz mi mówić że chinszczyzna teraz co drugi produk jest made in china przykład pasek do SKODY rozrządu niby germany napis a i tak to chinole wiem to z pewnego źródła także to że pisze made in co innego niż china nie oznacza że w chinach nie robione a to że Uniden stracił homologacje niby że sieje a ciekawe czamu wcześniej nic nie siało i stąd i owąd nagle zaczęło i to zbirowo hehe proszę Cię

Nie zgodze się z Tobą że najlepsze radio to Cobra 19+ mi się przewinęło już kilkanaście radyjek kolega ma sklep z CB i biore od niego na testy dla mnie Cobra to szajs jakich mało tak samo Alany ale to jest moja prywatna opinia i nikt nie musi mi racji przyznawać. Narazie znalazłem według mojej opini najlepsze radio jakie tylko może być mówie o małych mobilkach Uniden PC 68 Elite jest rewelacyjny inne presidenty które miałem okazje testować to są szytwne i mówie o SQ trzeba milimetrami operować zeby dobrze ustawić a jeden mm zadużo skręci się i ciach ucina całą rozmowe a Unidene jest zaj..... selektywny i ma o niebo lepsze filtry niż przereklamowane Presidenty
    Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
    Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• michu
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2004
      • 235

witam
      mam taki kłopot że odkąd puściłem kabelek od zmieniarki obok antenowego od CB to cb zbiera jakieś piski itd. jest to możliwe czy musiałem coś zepsuć przy układaniu kelka ?

pzd
      - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• eX
        Elegance
        • 2006
        • 980

jest mozliwe. a dzieje sie tak tez jak masz CB wylaczone i antene nie zalozona ?

Komentarz

• SuchyX
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1170

michu, Wszystko w samochodzie co korzysta z prądu może Ci powodować zakłócenia puść inną drogą kabel i zobacz czy będzie tak samo a jak będzie tak samo to dalej będziemy kombinować co to za przyczyna może być

Komentarz

• michu
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2004
            • 235

dzieje się tak jak słucham radia i cb jednocześnie ( jak wyłączam radio to cb przestaje szaleć)

już się powoli miejsca w aucie kończą na prowadzenie tych kabli. Z drudiej strony tunelu jest ładowarka ( elektroniczna ) do komórki i ona też zakłuca cb. Jak bym tych kabli nie przekładał krzyżówka z kablem od zmieniarki zawsze będzie.
            Może jakieś owinięcie folią albo wymienić kabelek na jakiś grubszy ? Na razie w wolnej chwili spróbuje je rozsunąć chociaż na 10 cm.

Już chyba czas zmienić furę na większą ( żeby wszystkie instalacje się zmieściły :lol: )
            pzd
            - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• SuchyX
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1170

michu, dobre kable plus go czymś owinąć żeby tak nie siało. Zawsze pozostaje Ci odkłucenie urządznień które powodują zakłócenia. Dobrze że masz zakłócenia wchodzące droga elektryczną jakby Ci antena zbierała zakłócenia to niestety raczej byś nic nie zrobił i pamiętaj że likwiduje się przyczyny a nie skutki także radze zabrać się za odkłócanie urządzeń elektrycznych w aucie niż je odsuwać od siebie.

A powiedz mi jeszcze czy masz w aucie wzmacniacz pod radio??

A jeśli chodzi o zakłócenia to przenieśmy się do innego działu bo ten jest o antenie Pozdrawiam

Komentarz

• michu
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2004
                • 235

wzmak jest z tyłu: kable + I MASA z aku lewym progiem, sygnałówki śrokiem \

co masz na myśli pisząc odkłócanie urządzeń elektrycznych - co mam je sobie przedstawić czy co :lol: [shadow=orange:69e94e1f90]poznajcie się to jest kabel od zmieniarki, a to jest kabel od anteny cb i nie kłócicie się więcej.[/shadow:69e94e1f90] :lol:

Komentarz

• SuchyX
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1170

michu, chodź do wątku:

Komentarz

Pracuję...